U bent hier: Home

Academie voor Muziek en Woord Willebroek

Een school waar het nooit helemaal stil is...

In de kijker

Klasconcert Zang (02/03)

Allen welkom op het volgende klasconcert van de zangklas olv Edwige Cardoen

vrijdag 2 maart om 18u30

Auditorium Academie Willebroek

Argentijnse passie - gitaarrecital (14/02)

   Gitaarrecital door Víctor Villadangos
   werken van Máximo Diego Pujol, Astor Piazzolla, Abel Fleury e.a.

   Woensdag 14 februari 2018 om 20u

   In het Auditorium van de Academie, Kerkstraat 2A te 2830 Willebroek

   Inkom: 10€

Víctor Villadangos is geboren te Buenos Aires. Hij studeerde gitaar bij Prof. María Herminia Antola de Gómez Crespo in het Conservatorium “Juan José Castro” te Buenos Aires waar hij afstudeerde als “Profesor Superior de Guitarra”. Daarna vervolmaakte hij zijn kennis bij Eduardo Isaac.

Sinds 1980 is hij zowel als solist als in kamermuziekverband te zien in de grote en kleinere zalen van zijn thuishaven Argentinië en in de rest van de wereld. Zo heeft hij al recitals gegeven in Italië, Duitsland, België, Luxemburg, Portugal, Brasilië, Chili, Uruguay, Israël, V.S., Canada en Japan.

Víctor Villadangos is ook te beluisteren op talrijke CD-opnames (waaronder Naxos) met zowel populaire als klassieke muziek en bekende tot minder bekende nummers die nog nooit eerder opgenomen geweest zijn.

Momenteel doceert hij aan de Conservatoria “Juan José Castro” en “Manuel de Falla” in Buenos Aires. Ook geeft hij jaarlijks masterclasses in Argentinië en Europa. Voor zijn artistieke inzet gedurende het laatste decennia ontving hij het “Diploma de mérito” van het KONEX-fonds.

Tijdens zijn Europese tour 2018 brengt hij een ode aan de Argentijnse gitaarcomponisten van de 20e eeuw met in het bijzonder aan Máximo Pujol die net 60 is geworden.

Programma:

Tres piezas Rioplatenses Máximo Pujol
*Don Julián
* Septiembre
* Rojo y negro
Suite del Plata Nº 1 Máximo Pujol
* Preludio
* Tango
* Milonga
* Murga
* Candombe
Elegía por la muerte de un tanguero Máximo Pujol
* Confuseta
* Melancolía
* Epílogo

Te vas milonga Abel Fleury
A flor de llanto “ “
De sobrepaso Abel Fleury
Ausencia “ “
Fortín Kakel Abel Fleury
Pico blanco “ “
Oblivion Astor Piazzolla
La colibrita Ariel Asselborn
Milonga de Moreyra Walter Heinze
Milonga de mis amores Pedro Laurenz

Reeds voorbij

 • Muziek Academie Blog Witvrouw gaat op avontuur, jazz en lichte muziek
  03/02/2018
  Witvrouw gaat op avontuur met 3 geweldige muzikanten: Bart Borremans, Joachim Saerens, Dre Pallemaerts. Een organische mix van sounds en sferen van verschillende muzikale leefwerelden met roots uit jazz en blues. Melodie, sfeer, bezwerende grooves en lange improvisaties, af en toe doorweven met text ... Simon Witvrouw: gitaar, stem Bart Borremans: tenorsax Joachim Saerens: keys Dr...Lees meer »

 • Muziek Academie Blog Pianorecital door Nils
  21/01/2018
  Zondag werd ingezet met de bekende, rustgevende en soms melancholische melodie van de Mondscheinsonate van Beethoven. Een klassieker die je meeneemt en laat genieten van wat komen zal... Nils nam ons tijdens zijn muzikale wandeling verder mee naar feeërieke oorden in het werk van Debussy's estampes. Via 'de Promenade' wandelden we doorheen tien karakterstukjes, de Schil...Lees meer »

 • Muziek Academie Blog Feesteditie bij Radio Figaro !
  23/12/2017
  Afgestudeerden van de lagere, middelbare en hogere graad woord en muziek namen hun diploma in ontvangst tijdens een feestelijke uitzending van Radio Figaro.  Iets anders dan de vorige jaren, namen de leerlingen van de afdeling woord het roer in handen en brachten, olv Dieter Verhaegen, een speciale live-uitzending voor al de genodigden. Tijdens de uitzending werd ook de muziek live geb...Lees meer »

 • Muziek Academie Blog Meiskes door Goezot!
  25/11/2017
  Op zaterdag 25 en zondag 26 november speelde Goezot! het stuk 'Meiskes' in het auditorium van de academie. Telkens voor een uitverkochte zaal. Het flitsende verhaal over vijf ietwat marginale meisjes op weg naar een koorwedstrijd vloog als een rollercoaster voorbij, met soms shockerende maar ook ontroerende momenten. De speelsters toonden niet alleen hun acteertalent: ook alle z...Lees meer »

 • Muziek Academie Blog Openingsconcert met Great Joy!
  07/10/2017
  Wat een starter van ons academiejaar! 10 jaar bestaan ze reeds, het zangkoor van de academie. 'Great Joy' bracht met Bravoure een fantastisch concert! Jong en oud(er) schitterden naast elkaar. Karine Calomme wist weer het sterkste van elk naar boven te halen en dat uitte zich in een dynamische groep zangers die er overduidelijk met veel 'goesting', zeg maar 'vreugde!...Lees meer »

Bekijk oudere berichten