U bent hier: Home » Gitaardagen met Victor Villadangos

Gitaardagen met Victor Villadangos (19/04/2016)

Op maandag 18 april 2016 werden leerlingen van de Hogere Graad gitaar ondergedompeld in een boeiende actieve masterclass. Ze werden uitgedaagd om 'hun wereld van de gitaar' te verrijken, onder professionele begeleiding van Victor Villadangos.

's Avonds genoten we samen van een interessante lezing over “ het ontstaan en de evolutie van de klassieke gitaar in Argentinië”, gegeven door musicoloog Diego M.Orellana. Victor Villadangos zorgde hierbij voor de bijhorende muzikale noten die de theorie en de verbeelding tot leven wekten.

De volgende dag, dinsdag 19 april, was iedereen welkom om Victor Villadangos dan écht aan het werk te zien op het podium tijdens het concert “El Milonguero viejo”. Het werd een gevarieerd programma dat bij meerdere mensen als adembenemend werd ervaren. We hoorden Argentijnse milonga’s en ook eigen bewerkingen van stukken van o.a. Astor Piazzolla, Mariano Mores en Lito Vitale.

Jong en oud gingen voldaan en geladen met nieuwe inspiratie huiswaarts. Hun liefde voor de gitaar heeft zonder twijfel een nieuwe boost gekregen!

Dank u Victor, Dank u Diego!

Blogbericht toegevoegd op 19/04/2016 in muziek academie blog « Terug naar het overzicht